הפיצה של ארתור
ארתור אהרון מרקוביצ׳י
ארתור היה בן אדם מדהים, טוב לב, ציני, אוהב, אהוב על כולם, חכם ומיוחד.
הוא תמיד מצא את הטוב שבאנשים והיה מוקף בחברים, תמיד חייך ותמך.
ארתור הותיר אחריו אישה מדהימה, 4 ילדים, הורים ואחות.
נפל ב-7.10 בנובה בקרב על קיבוץ רעים.
משפחתו מספרת: ״ארתור תמיד אהב להכין פיצות, במיוחד בימי שישי שכל המשפחה אוכלת יחד ומתענגת על הפיצה. הוא היה מאושר כשהיה רואה אותנו אוכלים ונהנים ממנה, כולנו מתגעגעים מאוד״
לקריאת הסיפור של
ארתור אהרון מרקוביצ׳י
מצרכים
לבצק:
קילו קמח
4-6 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כוס שמן חמניות/ זית או כל שמן שרוצים
מעט תבלין ללחם שום (לא חייב)
3-4 כוסות מים פושרים
כף מלח
לרוטב:
כוס וחצי עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים (400 ג’)
2 כפות מלאות רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
כף שמן זית
חצי כפית שטוחה מלח
חצי כפית בזיליקום או אורגנו מיובש
גבינה צהובה מגורדת
תוספות שאוהבים
אופן הכנה
מחממים תנור על 180 מעלות.
הכנת הבצק:
לערבב במיקסר את כל המצרכים בסדר שהם רשומים.
אם הבצק יבש מידיי להוסיף מעט מים, אם הוא רטוב מידיי להוסיף מעט קמח.
לעטוף את קערת המיקסר עם הבצק בניילון נצמד ומעליו לשים מגבת ולתת לבצק לנוח ללפחות שעה עד שמכפיל את נפחו.
הכנת הרוטב:
לערבב את כל המצרכים יחד. אין צורך בבישול.
ניתן גם לקנות רוטב מוכן לפיצה.
הרכבת הפיצה:
לאחר שהבצק תפח יש לקרוץ חתיכות המתאימות בגודלן למגש הפיצה.
מקמחים את משטח העבודה,
מרדדים לעובי הרצוי (הכי טעים דק דק ולא לשכוח שזה תופח בתנור)
ולהוסיף רוטב וגבינה צהובה / מוצרלה מגוררת מעל
ניתן להוסיף איזה תוספות שתרצו לפיצה
ולתנור... לחום של 180 מעלות בלי טורבו עד שהפיצה משחימה יפה.