האלפחורס של אורי
אורי שני ז״ל
Empower
Growth
היה בן קרית ארבע, תלמיד ישיבת רמת גן.
אורי שני ז"ל נולד בתאריך כא שבט התשסא, 14.2.2001, בן ליהושע ושולי.
אורי הוא הילד השביעי והאחרון מבין שבעת אחים ואחיות, נשוי למרים ואבא לרועי הפעוט.
סיים מסלול בהצטיינות בבה"ד 1 במסגרת אגוז, אבל אז ביקש לפקד דווקא על מחלקה בגולני, בגדוד 51, כי רצה לשלב שתי משימות: גם בטחון וגם חינוך, גם אהבת הארץ וגם אהבת העם.
אורי נפל בבסיס כיסופים בשבת השחורה, 7.10.23, תוך ניהול קרב גבורה עם חייליו נגד מחבלי כח הנוח'בה של החמאס.
בן 22 בנופלו.
משפחתו מספרת: ״אורי אהב לאכול אוכל מבושל שהיה חוזר הביתה אבל לא היה מוותר על עוגיות האלפחורס״.
לקריאת הסיפור של
אורי שני ז״ל
מצרכים
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
4 חלמונים L
200 גרם או כוס ושליש קורנפלור
200 גרם או כוס ושליש קמח לבן
1כפית אבקת אפייה
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית קליפת לימון (מגורדת)
למלית:
כוס ריבת חלב
לציפוי:
כוס שבבי קוקוס
אופן הכנה
מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים אחד אחד ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת, מעבדים רק עד לבצק אחיד ויוצרים כדור. שמים במקרר למשך שעה-שעתיים להתקררות - לעבודה נוחה יותר עם הבצק.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 3-4 ס”מ.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז.
מצננים לחלוטין.
ממלאים את עוגיות האלפחורס: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
מגלגלים את העוגיות בקוקוס.