top of page

הרוזאלך של נעמה

נעמה מועלם ז״ל

Empower
Growth

לחצו כאן

נעמה הייתה דעתנית ובעלת עקרונות. היא אהבה את החיים וידעה להוקיר את הדברים שהיו הכי חשובים לה כערכי יסוד - המשפחה והחברים.

באחת המחברות שלה כתבה: ״תודה אלוהים על כל מה שאתה נותן לי. תודה על המשפחה, תודה על הבריאות, תודה על חברים טובים. תודה על הכוח לראות את הטוב שבדברים״.

עבור משפחתה נעמה הייתה נסיכה אמיתית שמילאה את הבית באור ובהמון אהבה.

לכל מקום שהגיעה אי אפשר היה להתעלם מיופייה החיצוני והפנימי.

נעמה טרפה את החיים בביסים גדולים כי האמינה שהחיים זה עכשיו. ועם זאת, הייתה שאפתנית ולוחמת, הציבה לעצמה מטרות והשיגה אותן.

לאחר שירותה הצבאי נרשמה ללימודי המשפטים בעקבות אביה, ושנה לפני מותה הוסמכה כעורכת דין ופתחה משרד עצמאי יחד עם אחיה שגם בחר באותו תחום.

כדרך חיים נעמה ראתה תמיד את הטוב בכל אדם ללא קשר להשקפת עולמו, לאמונתו ולדעותיו, וזו צוואתה עבור משפחתה.

נעמה נרצחה בשביעי באוקטובר 2023, בדרכה חזרה מהמסיבה ברעים, כשהייתה ברכב עם חברים.

כדור בגב גרם למותה. יתר החברים ניצלו.

בת 28 במותה.


אמה רחל מספרת: ״ב-6.10.2023 נעמה אכלה איתנו את ארוחת החג, וביקשה להכין קינוח (היא תמיד היתה אחראית על הקינוחים בארוחות). יצאה לה כמות גדולה מאוד של בצק והיא אמרה "לא נורא", אפשר להקפיא חלק.

היא הכינה כמות גדולה מאוד של רוזאלך, חצי הוצאנו בסוף הארוחה וחצי הקפאנו.

לאחר מותה הטראגי - כמובן שזכרנו ובהזדמנות הראשונה כשחברים ומשפחה התארחו אצלנו,

אפינו אותם והתענגנו.

לקריאת הסיפור של
נעמה מועלם ז״ל

מצרכים

600 גר׳ קמח לבן

300 מ״ל מים

כפית מחוקה שמרים יבשים

חצי כפית מלח

רבע כוס שמן זית

שוקולד נוטלה למריחה (אפשר גם ממרח לוטוס)


אופן הכנה

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מים ושמרים

מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לערבב 5 דקות נוספות

מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות גבוהה 5 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מהדפנות, חלק ומעט דביק

מכניסים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו - כשעה.

מוציאים מהקערה ומשוחררים אוויר על ידי תנועות קיפול

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים

מניחים על משטח מקומח לתפיחה נוספת - כ-20 דקות.

על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק לצורת דף, מורחים שכבה דקה של שוקולד נוטלה, מגלגלים וחותכים לגלילים ברוחב 2 ס״מ.

מחממים תנור מראש ל-250 מעלות.

מניחים על נייר אפיה ואופים למשך 4-7 דקות או עד שמתקבל צבע שחום.

מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

bottom of page