מגולגלת שוקולד חלבה
ליאב אטיה ז״ל
Empower
Growth
ליאב היה לוחם במילואים בפלחהן צנחנים.
ליאב נתן את כל כולו בכל תחום בו עסק. הוא השקיע המון בלימודים, עבודה, תחביבים, ספורט. ליאב היה אדם משפחתי שאהב להגיע לחגים ולארוחות שישי במשפחה.
ליאב היה אדם שמח, תמיד הסתכל על הטוב והשמחה בכל סיטואציה וניסה להוציא ממנה את המיטב. הוא שאף קדימה והייתה לו תכנית מאוד ברורה לעתיד. הוא ידע בדיוק מה הוא רוצה וניווט את הדרך שלו להצלחה.
ליאב נפל במהלך קרב בדרום רצועת עזה, ב8.12.23
בן 25 בנופלו.
לליאב הייתה בת זוג ששמה הדר, הם גרו ביחד בבאר שבע. ליאב אהב מאוד לבשל, לחפש מנות מעניינות ולזרוק תבלינים חדשים לסיר. הדר זוגתו היא קונדיטורית ויחד הם השלימו אחד את השני במטבח. ליאב אהב הרבה מהקינוחים של הדר אבל כשהייתה מכינה את המגולגלות האלה הוא תמיד אמר שהן מסוכנות כי הן נעלמות ממש מהר עם הקפה.
לקריאת הסיפור של
ליאב אטיה ז״ל
מצרכים
200 גרם חמאה
חלמון
125 גרם חלב
100 גרם אבקת סוכר
500 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
30 גרם טחינה גולמית
1 גרם מלח
שוקולד השחר
שערות חלווה
אופן הכנה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה קרה חתוכה לקוביות.
מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית עד קבלת תערובת פירורית ללא גושי חמאה.
מוסיפים אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח ומפעילים את המיקסר רק עד ערבוב אחיד.
מוסיפים חלמון, חלב, וטחינה גולמית ומערבבים עד קבלת בצק אחיד, חשוב לא לערבב יותר מידי, רק עד קבלת בצק אחיד ללא פירורים.
מחלקים ל2 חלקים ומרדדים בין 2 ניירות אפייה כל חלק.
מורחים שוקולד השחר בנדיבות ומעל מפזרים שיערות חלווה.
מגלגלים לרולדה ומסמנים עם סכין סימוני קריצה של העוגיות.
מכניסים להקפאה לחצי שעה לפחות ובינתיים מחממים תנור ל170 מעלות.
אופים כ20 דקות עד הזהבה קלה בצידי הרולדה.
מצננים לחלוטין ורק אז פורסים