top of page

מלבי שמנת

איליי עדני ז"ל

Empower
Growth

איליי בן אורית ורחמים, נולד 09/11/2001 בתל מונד.

חלק משמעותי בחייו של איליי היה בתנועת הצופים "שבט פולג תל - מונד", וגם היה שחקן במועדון כדורעף תל - מונד.

במרץ 2020 התגייס איליי ליחידת הקומנדו מגלן כאשר במהלכו עבר מסלול מאתגר ומשמעותי של שנה וארבעה חודשים, איליי תמיד שמר על החיוך.

ביולי  2022 החל איליי קורס קצינים בבה"ד 1, שם בלט ביכולת שלו להיות חבר אמת.

בבוקר  ה-07/10/23 בשעה 06:15 התעוררה ישראל למתקפת טרור. איליי וצוותו סגרו שבת בבסיס ג'וליס באשקלון והיו בין הראשונים לקפוץ להגנת המדינה וקיבוצי עוטף עזה.

איליי נפל ב-7/10/23 בהגנה על כפר עזה יחד עם שניים מחייליו. זאת לאחר שהציל את משפחות הקיבוץ בקרב שארך שעות של לחימה מול מאות מחבלים

בנופלו פעל באומץ לב ובמנהיגות האופיינית לו. בן 21 בנופלו


מלבי היה הקינוח האהוב על איליי!

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
איליי עדני ז"ל

מצרכים

250 מ”ל (1 מיכל) שמנת להקצפה 38% שומן

150 מ”ל (3/4 כוס פחות 2 כפות) חלב

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב

1/2 כפית תמצית ורדים

סירופ מלבי מוכן

אגוזים

קוקוס טחון250 מ”ל (1 מיכל) שמנת להקצפה 38% שומן

150 מ”ל (3/4 כוס פחות 2 כפות) חלב

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב

1/2 כפית תמצית ורדים

סירופ מלבי מוכן

אגוזים

קוקוס טחון

אופן הכנה

בסיר שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר ומביאים לסף רתיחה.

בינתיים מעבבים יחד בקערית קטנה קורנפלור וחלב לתערובת אחידה.

כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים פנימה תוך כדי טריפה נמרצת את תערובת הקורנפלור.

מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא מסמיך ורותח.

מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים. מערבבים היטב.

מחלקים את המלבי בין הכוסות וממלאים כמעט עד שפת הכוס (משאירים קצת מקום לסירופ ולקישוט).

מצננים במקרר במשך כ-1-2 שעות או עד שהמלבי קרים לחלוטין.

הגשה: מעל כל מלבי שמים 1-2 כפות סירופ ומקשטים באגוזים וקוקוס טחון. מגישים מיד.

bottom of page