סינבון
קאמיי אחיאל ז״ל
Empower
Growth
בתם של קארין וניר. נולדה ביום ח' במרחשוון תשס"ה (23.10.2004) בפתח תקווה. אחות למיקה ויהלי.
קאמיי היתה מלאת שמחה והכניסה הרבה אור לכל מקום שאליו נכנסה.
היא רקדה בבית ספר מקצועי לריקוד עד לגיוסה והיתה רקדנית מופלאה. את בית הספר סיימה בהצטיינות יתרה במגמת רפואה ועם תעודת מצטיין מנכ"ל משרד החינוך, שלא זכתה לראות, אך הוריה קיבלו אותה זמן קצר לאחר שנפלה.
לאחר האסון גילתה משפחתה שחנכה בסתר ניצול שואה.
קאמיי שירתה כלוחמת בסיירת סנפיר בחיל הים ונפלה בקרב ביום כ"ט בתשרי תשפ"ד (14.10.2023), בת 18 בנופלה.
משפחתה מספרת: פירוש השם קאמיי הוא אלוהית, שמיימי, נצחי בשפה היפנית/הוואית.
קאמיי אהבה להכין את הסינבון בכל אירוע משמח, בכל חג, בכל שבת.
לקריאת הסיפור של
קאמיי אחיאל ז״ל
מצרכים
לבצק:
• 500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד כף)
• 1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם)
• 200 מ"ל חלב
• 80 גרם סוכר (½ -6 כפות)
• 80 גרם חמאה
• קורט מלח
• 2 ביצים
למילוי:
• 80 גרם חמאה רכה
• 145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה)
• 2 כפות קינמון
לציפוי:
• 100 גרם גבינת שמנת
• 60 גרם חמאה רכה
• 180 גרם אבקת סוכר (כוס וחצי)
• חצי כפית תמצית וניל
• קורט מלח
אופן הכנה
בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.
בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).
מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.
בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית.
מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר).
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות.
על משטח מקומח מעט מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.
מגלגלים כל מלבן לרולדה, וחותכים כל אחת ל-10 עד 12 שבלולים.
מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת. חשוב לא להצמיד אותם יותר מדי, מאחר שהם עוד תופחים בזמן האפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 20-25 דקות.
מערבבים את כל חומרי הציפוי בעזרת מיקסר ידני או מטרפה.
מורחים את הציפוי על הסינבונים בעודם חמים.