top of page

עוגה קפואה

תומר אחימס ז״ל

Empower
Growth

תומר יעקב אחימס בן לענת ומשה אח למאיה, גיל, אייל, אחיו התאום והחצי זהה של אמיר.

בן זוגה של שי-לי ודודו של יהלי שאותו לא זכה להכיר.

תומר גדל בישוב להבים, התגייס לנח"ל ומשם עבר להיות לוחם בחטיבה הדרומית של אוגדת עזה.

תומר היה בחור יפה עם חיוך ועיניים קורנות, שאוהב את החיים והחיים אהבו אותו.

אהב ספורט וכדורגל במיוחד.

תומר נפל בשבת השחורה, 7.10.23, כאשר נלחם במחבלים ליד קיבוץ נירים. בן 20 בנופלו.


תומר אהב לאכול את העוגה הקפואה בכל אירוע משפחתי וחגים בהן אמא ענת וסבתא נורית נהגו להכין את העוגה.

מורתו שיתפה שעבר בבית הספר היסודי, כשהיה ״כוכב השבוע״ בכיתה, בחר בעוגה זו כעוגה האהובה עליו.

לקריאת הסיפור של
תומר אחימס ז״ל

מצרכים

שכבת המרנג-

3 חלבוני ביצה

כוס סוכר


שכבת המוס-

100 גר' שוקולד מריר

100 גר' שוקולד לבן/חלב/מריר

3 חלמוני ביצה

1 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר


שכבת קצפת-

1 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר



אופן הכנה

הכנת שכבת מרנג:

מקציפים 3 חלבונים עם כוס סוכר לקצף חזק מאוד

משטחים על תבנית משומנת או עם נייר אפייה

אופים בחום נמוך 120 מע'  עד שממש יבש, כשעה (שיישמר לבן)


הכנת שכבת מוס שוקולד:

100 גר' שוקולד מריר

100 גר' שוקולד לבן/חלב/מריר

להמיס וכשזה עדיין חם לבחוש פנימה 3 חלמונים


בכלי נפרד:

מקציפים

1 מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר

להבליע בעדינות את השמנת המוקצפת לתערובת השוקולד לאחר שהיא מעט התקררה.

למרוח על שכבת המרנג

לכסות ולהכניס למקפיא

אחרי שמתקשה.


הכנת שכבת קצפת:

1 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

להקציף לקצפת יציבה

למרוח על שכבת השוקולד

לכסות ולהכניס למקפיא


כדאי להוציא מהמקפיא קצת לפני ההגשה כדי שניתן יהיה לחתוך בקלות,

העוגה צריכה להיות כמעט קפואה

bottom of page