top of page

עוגיות בעבע של עדי

עדי דנן ז"ל

Empower
Growth

עדי דנן ז"ל, היה מפקד כיתה בגדוד צבר בגבעתי.

חלם להרגיש את משמעות תפקיד הפיקוד בשטח ולא רק באימון טירונים וכך היה - הוא פיקד על חיילים ותיקים ואיתם טיהר את כפר עזה ולאחר מכן נכנס איתם לעזה בכניסה הקרקעית הראשונה.

עדי, חייליו, הסמל והקצין שלו נפלו כולם יחד באסון הנמר ב31.10.23 טז בחשון.

בן 20 בנופלו. הותיר אחריו הורים, אחות תאומה, אחות קטנה, בת זוג, משפחה גדולה אוהבת וחברים רבים וכאובים.


עדי היה ילד שמח ומשמח. הוא תמיד שר, רקד, הצחיק, נישק וחיבק את כולם.

הוא שם את כולם במקום הראשון והיה נותן את כל כולו למען האנשים שאהב. עדי היה ילד ערכי, אוהב את המולדת, כבוד להורים ודרך ארץ שהיה אפשר רק לראות, להעריץ ולקוות שנהיה קצת ממה שהוא היה.


את עוגיות הבעבע סבתא של עדי הייתה מכינה והוא אהב אותן יותר מכל קינוח אחר ודיבר עליהן המון.

לעדי היה חיבור מיוחד עם סבתא שלו כיאה לילד המדהים והאוהב שהיה. הוא העריץ אותה ואמר שהיא הבן אדם הכי טהור שהכיר בחייו. אם עדי היה כאן כדי לבחור מתכון הוא לא היה מהסס והיה בוחר בעוגיות בעבע.

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
עדי דנן ז"ל

מצרכים

500 גרם קמח (3 ושליש כוסות)

100 גרם סוכר (חצי כוס)

60 מ"ל שמן (רבע כוס)
100 גרם מרגרינה/חמאה/מחמאה/נטורינה

300 מ"ל מים (כוס ורבע)
כפית תבלין חוואיג׳ לאפיה

כף שמרים יבשים
קורט מלח


למלית-
500 גרם תמרים בוואקום
כפית גדושה קינמון
ביצה
רבע כוס שומשום

אופן הכנה

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים חוואיג׳, סוכר, מלח, שמרים מתחילים לחוש

מוסיפים כוס ורבע מי ברז ולשים שתי דק.

לאחר שתי דקות מוסיפים מרגרינה מומסת וממשיכים ללוש. מוסיפים את השמן ולשים עד שהבצק נהיה אחיד, רך וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מדליקים תנור ל180 מעלות.

מכניסים את התמרים בוואקום לקערה ומוציאים חרצנים וקליפות קשות (לפח). מוסיפים קינמון ומערבבים היטב. (אם המסה נוקשה מחממים אותה 20 שניות במיקרו ומערבבים)
משמנים ידיים, מהמסה של התמרים יוצרים כדורים במשקל 15 גרם ומניחים בצד. כשהבצק הכפיל את עצמו מחלקים אותו ל30 חלקים. ממלאים כל פיסה בכדור תמרים , משטחים לפיתה קטנה ומניחים בתבנית. טורפים ביצה ומורחים על העוגיות. מחוררים את העוגיות בעזרת מזלג למניעת התפחה, מפזרים שומשום ואופים 20 דקות / עד הזהבה.
מעבירים לרשת צינון עד שהעוגיות מצטננות לגמרי.

bottom of page