top of page

עוגת באונטי (קוקוס שוקולד)

דרור אלטון ז״ל

Empower
Growth

דרור גדל ביישוב צורית במשגב, היה חבלן ביחידה המיוחדת ללוחמה בטרור (ימ"מ).

דרור היה אדם אהוב, מוקף חברים וכישרון. חבר שתמיד נמצא ונותן כתף עוד לפני שביקשו. 

את כליל אהובתו הכיר מגיל צעיר וכבר בכיתה ח׳ הצהיר שתהיה אשתו. 

לאחר 14 שנים של אהבה גדולה הם התחתנו על חוף הים, יחד הביאו לעולם את ארז.

לאחר שחרורו מהצבא חיפש מקום עם עשייה ומשמעות, בו יוכל לתרום לבטחון המדינה. הוא בחר להתגייס לימ״מ. 

ב7 לאוקטובר, דרור לחם עם חבריו לצוות מול עשרות מחבלים. בידיים חשופות פירק מטען גדול והציל רבים.

הוא נפל בקרב בצומת שער הנגב, תוך שפעל בעוז ובחירוף נפש בחזית הלחימה מול האויב.

דרור הותיר אחריו את אשתו כליל, תינוק מתוק ארז, הורים ושני אחים. בן 29 במותו.


דרור היה מבקש את העוגה הזו כמעט בכל יום הולדת. העוגה טעימה וחגיגית (ואפילו כשרה לפסח וללא גלוטן) ובנויה משכבה של קרם שמנת שוקולד מריר על בסיס של שכבת קוקוס.

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
דרור אלטון ז״ל

מצרכים

לבסיס העוגה:

4 חלמונים מ-4 ביצים

2/3 כוס סוכר לבן

150-200 ג״ר קוקוס טחון


לקרם:

100 ג״ר שוקולד מריר

כף סוכר

כפית נס קפה

מיכל שמנת מתוקה

כוס חלב

שקית פודינג גנאש שוקולד מריר


מומלץ להכין בתבנית קפיצית עגולה ולהוריד את הצדדים לפני ההגשה

אופן הכנה

הבסיס: 

מקציפים 4 חלבונים

מוסיפים בהדרגה 2/3 כוס סוכר לבן

מקפלים פנימה 150-200ג קוקוס

אופים על חום בינוני עד הזהבה


שכבת הקרם:

במיקרוגל ממיסים 100 שוקולד מריר עם חצי כוס חלב וכפית קפה נמס

בנפרד מקציפים מיכל שמנת מתוקה, כוס חלב ושקית פודינג גאנש שוקולד מריר

מקפלים את השוקולד המומס פנימה ומורחים על שכבת הקוקוס (כשהיא לא חמה)

מעבירים למקרר להתייצבות

bottom of page