top of page

עוגת ביסקוויטים עם סוכריות

רואי אליאס ז״ל

Empower
Growth

לחצו כאן

רואי היה בן אדם מיוחד, אהב כל כך נתינה ואת האחר.

היה כדורסלן מצטיין, התגייס להנדסה קרבית גדוד 603.

היה חשוב לו תמיד לשים את כולם במקום הראשון לעזור במה שאפשר לחייך ולשמוח.

רואי נפל ב23.12.23 בחאן יונס.


העוגה האהובה על רואי הייתה עוגת ביסקוויטים, תמיד היינו מכינים כשביקש וכל הזמן רק ביקש.

רואי אהב אותה מפוצצת סוכריות למעלה והיה מתגנב בלילה למקרר לגנוב ביסים.

לקריאת הסיפור של
רואי אליאס ז״ל

מצרכים

תבנית 20*20


לקרם:

שרוול עוגיות פתי בר (250 גרם)

500 מ”ל שמנת מתוקה

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

250 גרם גבינה לבנה 5%

1/2 כוס סוכר


קערה עם חלב לטבול את הביסקוויטים


לציפוי שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

50 גרם שוקולד חלב

200 מ”ל שמנת מתוקה


סוכריות צבעוניות

אופן הכנה

להכנת הקרם:

בקערת המיקסר מערבבים שמנת מתוקה, פודינג וניל, סוכר וחלב.

מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה אך לא מאוד.

מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבב על מהירות נמוכה עד איחוד.

מוסיפים את השוקולד לבן המומס בזרם דק לקערת המיקסר בזמן שהמיקסר עובד על מהירות נמוכה, מערבבים עד איחוד החומרים.

מניחים את הקרם בצד עד ההרכבה.

לקערה עמוקה מוזגים חלב, זאת תהיה הקערה של טבילת הביסקוויטים.


הרכבת העוגה:

בוחרים תבנית מתאימה, זאת יכולה להיות תבנית פיירקס או תבנית אלומיניום חד פעמית או אפילו רינג מתכת.

טובלים ביסקוויטים בקערת חלב ומסדרים שכבת ביסקוויטים בתחתית התבנית, כך שכל התחתית תהיה עם ביסקוויטים.

מעל הביסקוויטים מוזגים חצי מכמות הקרם שהכנו, מיישרים בעזרת פלטה קטנה או עם גב של כף.

מעל הקרם מניחים שוב שכבת ביסקוויטים שטבלנו בקערת חלב, מוזגים מעל את מחצית הקרם  הנותר בקערה ומשטחים. מכניסים את העוגה לקירור ובינתיין מכינים את הקרם שוקולד.


הכנת קרם השוקולד:

מניחים בקערה שוקולד מריר וחלב ואת השמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.

מערבבים לגנאש חלק ואחיד.


אחרי קירור של לפחות שעה מוזגים את הגנאש מעל הקרם , מיישרים ומשטחים.

כעת ניתן להוסיף סוכריות צבעוניות בדיוק כמו שרואי אהב. 

מחזירים לקירור עד התייצבות.

העוגה מוכנה כאשר היא יציבה ועברה קירור מלא, את העוגה שומרים בקירור.

bottom of page