top of page

עוגת ביסקוויטים של יגאל

יגאל הללי ז״ל

Empower
Growth

יגאל נולד ביום כ"ה בשבט תש"י (12.2.1950) בתל אביב, בן לאסתר ומשה.

יגאל גויס לצה"ל בתחילת נובמבר 1967 והוצב לחיל השריון. לאחר סיום הטירונות הוכשר לשמש כנהג טנק ונשלח לשרת בבית-הספר לשריון.

בקרב שנערך באזור "מיסורי" ביום כ"ה בתשרי תשל"ד (21.10.1973)

נפגע יגאל ונהרג. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין בקרית-שאול.

השאיר אחריו אישה ובת, הורים, שלושה אחים ושתי אחיות.

אחותו מספרת: “אמנו , אסתר ז"ל, הייתה בשלנית טובה, אך פחות בתחום האפייה. העוגה היחידה שהכינה הייתה עוגת ביסקוויט זו או עוגת 'נקניק'  שאף היא על טהרת הביסקוויטים

כולנו, היינו מריירים על העוגה הזו. אני זוכרת שחלקנו אף טמנו פרוסה אחרונה ממנה בעמקי המקרר כדי שאיש לא יגלה.

אני זוכרת את יגאל אומר: מי אכל את פרוסת העוגה האחרונה, חזירים קטנים?”

לקריאת הסיפור של
יגאל הללי ז״ל

מצרכים

2 חבילות פתי בר

כוס נס קפה (ללא חלב)

1 קופסא אינסטנט וניל

1 קופסא אינסטנט שוקולד

2 שמנת מתוקה

2 כוסות חלב

לציפוי: שוקולד מריר

4 כפות סוכר

2 כפות קקאו גדושות

כפית רום

1/4 חבילת מרגרינה (50 גרם)

אופן הכנה

  • טובלים כל ביסקוויט בנס-קפה ומסדרים בתבנית שכבת ביסקויטים

  • מעליה יוצקים מחצית מקרם אינסטנט שוקולד שהוכן בהתאם להוראות על גבי הקופסא

  • לאחר מכן מוסיפית שכבת ביסקוויטים נוספת טבולה בנס קפה.

  • מעליה יוצקים מחצית מקרם וניל שהוכן בהתאם להוראות על גבי הקופסא

  • מוסיפים שכבה שלישית של ביסקויטים טבולים ומעל מחצית קרם השוקולד ושכבה אחרונה של ביסקוויטים טבולים, ומעליהם מחצית קרם הוניל

  • בסיר קטן על אש נמוכה - ממיסים ומערבבים את כל החומרים לציפוי

  • יוצקים על קרם הוניל ומכניסים למקרר

bottom of page