top of page

עוגת הביסקוויטים של ליאור

ליאור לוי ז״ל

Empower
Growth

לחצו כאן

ליאור נולדה בעיר באר שבע, גדלה והתחנכה בעיר דימונה. היא בת שנייה לרחל ואופיר ואחות לעדן, גלעד ועמרי.

בגיל 14 ובמשך חמש שנים התנדבה ליאור במד״א שהפך לבית השני ולחלק בלתי נפרד מחייה. היא התנדבה בכל הזדמנות, בשעות הפנאי שלה ואף בחופשות מהצבא, מתוך תחושת שליחות עמוקה. הצלת חיים ועזרה לזולת היו תמיד לנגד עיניה. חלומה הגדול של ליאור היה להיות רופאה מנתחת.

ליאור התגייסה לצה״ל ב-27 בדצמבר 2022, היא שירתה בתפקיד סמב״צית בבסיס אורים פיקוד העורף והייתה בצבא כ-10 חודשים.

ליאור נפלה בשבעה באוקטובר 2023, כ״ב בתשרי התשפ״ד, השבת השחורה, במתקפת הטרור בבסיסה. בת 19 בנופלה.


אחותה מספרת שעוגת הביסקוויטים הייתה האהובה על ליאור, ושבכל שבוע שליאור נסעה לבסיס, היא הכינה לחבריה את עוגת הביסקוויטים שלה.

לקריאת הסיפור של
ליאור לוי ז״ל

מצרכים

לטבילת הפתיבר-

חצי כוס חלב

חבילת פתיבר


לקרם:

500 מ״ל שמנת מתוקה 38%

כוס חלב

250 גרם גבינה לבנה

3/4 כוס אבקת סוכר

חבילת פודינג וניל


לגנאש שוקולד:

300 גרם שוקולד חלב

180 מ״ל שמנת מתוקה

לקישוט: ממרח שאוהבים

אופן הכנה

בקערת המיקסר נשים יחד את כל המצרכים ונקציף למרקם יציב וקרמי.

נתחיל בהרכבה- נרטיב את הביסקוויט בחלב ונסדר בתחתית התבנית. נשים מעל 1/3 מהקרם שהכנו.

נעשה שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב פעם נוספת ושוב קרם. עוד שכבת ביסקוויטים ואת הקרם שנשאר מעל.

נעביר את העוגה למקפיא לחצי שעה לפחות לפני הציפוי על מנת שהקרם לא יתערבב עם הגנאש.

נכין גנאש שוקולד- בקערה נשים שוקולד ושמנת ונחמם במיקרו כדקה. נערבב עד להמסה ונשפוך מעל העוגה הקרה.

בעזרת כף נניע את השוקולד ונצפה את כל העוגה. נשים ממרח בשקית זילוף (השתמשנו בממרח קינדר) ונזלף פסים. בעזרת קיסם או סכין נעשה פסים שיצרו צורת שיש. העוגה מוכנה ואפשר לשמור אותה במקפיא עד חודש או במקרר למספר ימים בכלי סגור.

bottom of page