top of page

עוגת הגבינה של מיכאל

מיכאל ריבק ז״ל

Empower
Growth

מיכאל היה אדם טוב, חבר טוב, בן טוב ואח טוב. אהוב על סביבתו.

בנם של אסתר ואפרים, אח לנועם ויעל.

מיכאל שירת בחיל הרגלים.

נפל בעת מילוי תפקידו ביום ג' בסיוון תשפ"ג (22.5.2023). 

בן עשרים ושלוש בנופלו. 


עוגת גבינה זו הייתה המאכל האהוב על מיכאל.

תמיד היה מכין את עוגת הגבינה הזו לכל אירוע ותמיד צבר על כך מחמאות רבות.

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
מיכאל ריבק ז״ל

מצרכים

בסיס:

15-18 ביסקווטים פתי בר (לבסיס יותר עבה 23-24)

5-7 כפות רסק תפוחים (113 גרם) או לחלופין אפשר 1/3- חפיסת חמאה או 1/2 חפיסת מרגרינה.


שכבת גבינה:

750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

1 כף וניל

4 ביצים

1/2 כוס סוכר ( אם השתמשתם בחמאה או מרגרינה השתמשו ב-3/4 כוס סוכר במקום ב-1/2 כי רסק התפוחים מוסיף מתיקות)


זיגוג שמנת חמוצה:

2 גביעים שמנת חמוצה 15% (סה"כ 400 מ"ל)

2 כפות סוכר


אופן הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.


שכבת הביסקוויטים:

בקערה אחת מערבבים ביסקוויטים מרוסקים (חתיכות גדולות למדי, לא אבקה) וחמאה/רסק תפוחים עד לקבלת בצק דביק.

מהדקים את הבצק בתחתית תבנית קפיצית בגודל 24-26 ס"מ.


שכבת הגבינה-

בקערה נפרדת מערבבים גבינה לבנה, תמצית וניל, ביצים וסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים על הבסיס ואופים בתנור למשך 20 דקות או עד שהשוליים יציבים למדי, אבל המרכז (השליש האמצעי של הקוטר בערך) עדיין מעט מתנודד (עד 30 דקות, תלוי בתנור). מוציאים ומצננים כ-10 דקות.


שכבת הזיגוג-

בקערה נפרדת מערבבים שמנת חמוצה וסוכר ומורחים בעדינות על גבי העוגה.

מחזירים לתנור לאפייה נוספת של כ-12 דקות באותה טמפרטורה.

מצננים ומגישים את העוגה קרה.

bottom of page