top of page

עוגת הגבינה של נצר שמחי ז״ל

נצר שמחי ז״ל

Empower
Growth

לחצו כאן

נצר נולד בתאריך 29.4.93, ביישוב קהילתי "מסד" שבגליל התחתון.

איש של אנשים, אוהב אדם, האמין בהון האנושי על כל גווניו, והעניק לכל סובביו תחושת שייכות וייחודיות. איש של נתינה ועשייה משמעותית, שאפתן, יוצר באומץ וביצירתיות.

מוזיקה היא חלק בלתי נפרד מחייו, ואת המנגינה שלו כולנו מצווים להמשיך.

עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" קטע נצר את ירח הדבש בתאילנד, והתייצב להגנת המולדת לצד חבריו בחיל השריון כקצין לוחם בגדוד 87 בחטיבת המחץ.

נצר גילה תושייה במהלך הקרבות ונפל כגיבור לאחר שנחלץ באומץ רב לסייע לחבריו הלוחמים. הטנק שלו, והוא בתוכו, נפגע מטיל נ"ט. 

נצר ספג את הירי והפעם, הגן בגופו על הצוות שאיתו.  

גם במותו זכה להמשיך בנתינה כשאברים מגופו נתרמו להצלת חיים.

נצר נפל בתאריך 30.1.24, בן 30 בנופלו.


משפחתו מספרת שנצר הכי אהב לאכול פיצה.

לקריאת הסיפור של
נצר שמחי ז״ל

מצרכים

  • 5 ביצים מופרדות חלבונים וחלמונים

  • 3/4 כוס סוכר

  • 4 שמנת חמוצה

  • גביע גבינת סקי 500 גרם

  • 3 כפות קורנפלור

  • שקית אינסטנט ווניל

אופן הכנה

  • בקערה אחת שמים 5 חלבונים ולהקציף אותם עם 3/4 כוס סוכר

  • בקערה שניה לשים 1 שמנת חמוצה, 5 חלמונים, גביע גבינת סקי 500 גרם, 3 כפות קורנפלור, שקית אינסטנט ווניל פחות 2 כפות - לערבב בעדינות בתנועות קיפול שלא יישארו גושים.

  • לאחר מכן להוסיף לקערה את החלבונים המוקצפים ולערבב בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת בלילה עדינה ללא גושים ,ליצוק לתוך התבנית המשומנת.

  • להכניס לתנור שחומם מראש להנמיך את המעלות ל-120 לא פותחים התנור, לאחר כחצי שעה  בערך להעלות את המעלות ל 150 עד סוף האפייה בערך כשעה.

  • לפתוח התנור ולנדנד את התבנית, אם היא עדיין נוזלית לשים עוד באפייה.

  • בינתיים לשים בקערה 3 שמנת חמוצה 2 כפות אינסטנט ווניל ו-4 כפות סוכר לערבב עם המיקסר היטב שיהיה מרקם עדין ,לכבות התנור להוציא העוגה, אם עלתה על גדותיה לקחת מגבת מטבח נקייה ולהקיף עם המגבת את העוגה שנשפכה להחזיק כמה דקות אח"כ  ליצוק את השמנת עם האינסטנט על העוגה האפוייה להכניס לתנור המכונה לסגור אותו להשאיר כעשרים דקות להוציא העוגה, שתתקרר ולשים במקרר.

bottom of page