top of page

עוגת הגבינה של נריה

נריה בלטה ז"ל

Empower
Growth

נריה בלטה משבי שומרון נולד בתאריך 11/09/2002 להוריו בת שבע ורחמים.

נריה שגדל בבית אידיאליסט בו ספג אהבה עזה לעמו וארצו, משפחתו עלתה מאתיופיה כחלק מקבוצה ציונית שהתיישבה באיו"ש.

נריה עם העיניים הטובות והחיוך התמידי, עם הצניעות והעשייה ללא רעש. נריה עם המידות הטובות והאצילות, 

שהצליח לתת לכל אדם את ההרגשה שהוא הכי מיוחד עבורו והחבר הטוב ביותר!

נריה נפל בקרב בחאן יונס ברצועת עזה בתאריך 24.02.2024, בעת שקפץ ראשון והגן בגופו על חייליו. בן 21 בנופלו.

הותיר אחריו הורים ושישה אחים.


עוגת הגבינה היא העוגה שאמא של נריה, בת שבע, היתה מכינה לו כשהיה חוזר הביתה לשבת מהצבא.

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
נריה בלטה ז"ל

מצרכים

750 גרם גבינה לבנה 9%

6 ביצים מופרדות (6 חלמונים, 6 חלבונים)

1 כוס סוכר

קורט מלח דק

3 כפות קמח תפוחי אדמה

3 כפות אינסטנט וניל

1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל טהורה


אופן הכנה

מחממים תנור ללא טורבו ל-180 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה במים עד מחציתה.


הכנת העוגה:

מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר והמלח בהדרגה (בדקה הראשונה) עד קבלת קצף יציב ומבריק. מקציפים כ-8 דק׳.

בקערה נפרדת מערבבים היטב (שלא יישארו גושים) לבלילה חלקה את הגבינה לבנה עם החלמונים, הקמח תפוחי אדמה, אינסטנט וניל, וסוכר וניל.

מקפלים בעדינות חצי מכמות הקצפת לתוך בלילת הגבינה עד קבלת תערובת אחידה, מוסיפים את שאר הקצפת ומקפלים בעדינות. יוצקים את התערובת על פרורי העוגיות ומחליקים את פני העוגה.

אופים 50-60 דק׳, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (עלולים להיווצר סדקים שיסגרו בהמשך). 

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך שעה (לשמירה על הגובה של העוגה, חשוב לא לפתוח את התנור עד שהעוגה מתקררת).

מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים בחוץ.


bottom of page