top of page

עוגת עקיצת הדבורה

אושרי משה בוצחק ז״ל

Empower
Growth

אושרי משה בוצחק, לוחם, קצין ומפקד צוות בסיירת נח"ל.

אושרי היה הבכור מתוך שישה אחים, נולד וגדל בשכונת קרית שמואל בחיפה.

אושרי היה איש של אנשים, אהבת אדם נטועה בו. הוא השכיל למצוא את נקודות החיבור בין כולם, ידע לקרב אנשים זה לזה (חילוניים ודתיים, שמאל וימין). 

בחכמתו הרבה ידע אושרי למצוא את המשותף ואת הטוב שבכל אדם.

הוא פעל בדרך של ענווה והכלה, מבלי לוותר על זהותו האישית, על עקרונותיו ועל ערכיו.

אושרי היה מחובר מאד לתורת ישראל. החיבור העמוק שלו לתורה בא לידי ביטוי בקביעות עיתים לתורה גם בימי המלחמה בעזה.

הוא למד שנה וחצי בישיבת ההסדר בטפחות ולאחר מכן התגייס לשרות קרבי בסיירת נח"ל.

בשירותו הצבאי שאף אושרי לבצע מסלול פיקודי משמעותי.

לאחר סיום מסלול בסיירת נח"ל המשיך את הכשרתו הפיקודית, עבר בהצלחה קורס קצינים בבה"ד 1 ולאחר מכן קיבל פיקוד על צוות לוחמים.

אושרי הוביל את לוחמיו בקרבות בעזה, לחם בגבורה ובעוז במלחמת חרבות ברזל.



כך כתב אושרי בפנקס שהשאיר: "לבוא בענווה ממקום לימודו, ללמוד שם בכל מקום וזמן, אפשר ללמוד מכל אחד גם אם אנחנו לא מתחברים אליו. בכל אדם יש משהו ייחודי שכדאי ללמוד ממנו, רק צריך למצוא אותו ובשביל זה צריך להיות סובלני ומכיל לכולם. מודה זה קשה..

אושרי לחם בעוז ובמסירות נפש נפל בקרבות בדרג' תופאח, בעזה, ביום שבת, י"א בטבת תשפ"ד (23/12/23).

לפני המלחמה התארס לחברתו רביד, הם תכננו להתחתן בקרוב.

בן 22 וחצי בנופלו.


משפחתו מספרת: ״אושרי שלנו אהב את העוגה הזאת ממש,כל ראש השנה היה מחכה רק לאכול את העוגה הזאת,מדיי פעם ביקש מאמא שתכין לו לשבת בבוקר״

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
אושרי משה בוצחק ז״ל

מצרכים

תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ


לבצק שמרים:

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח לבן

8 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

125 מ”ל (1/2 כוס) חלב או מים

1 כפית תמצית וניל

2 חלמונים L

½ כפית מלח


לציפוי שקדים קראנצ’י:

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

40 גרם (2 כפות) דבש

100 גרם חמאה

¼ כפית מלח

150 גרם שקדים מולבנים פרוסים


לסירופ דבש:

180 גרם (1/3 כוס + 3 כפות) דבש

180 מ”ל (3/4 כוס) מים


למלית קרם וניל ודבש:

250 גרם (1 מכל) גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר

40 גרם (2 כפות) דבש

20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות אינסטנט פודינג וניל או מייצב קצפת

250 מ”ל (1 כוס) שמנת להקצפה 38% שומן, קרה מאוד



אופן הכנה

הכנת בצק שמרים:

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, חלב, וניל, חלמונים ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק נעים, גמיש ולא דביק. אם הבצק מרגיש דביק מדי – אפשר להוסיף מעט קמח.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מעבדים אותו קלות בידיים ויוצרים צורת כדור.

שמים את כדור הבצק בתוך קערה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה במזג אוויר חם מאוד).

מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה (אין צורך לקמח) ומוציאים ממנו את האוויר.

משמנים היטב את התבנית ומעבירים את הבצק לתבנית. מעצבים את הבצק בעזרת הידיים בתוך התבנית כך שישב בבסיסה בצורה שווה.

מכסים ומתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו (כ-1/2 שעה במזג אוויר חם מאוד).

הכנת ציפוי שקדים:

במחבת רחבה שמים סוכר, דבש, חמאה ומלח ומבשלים על להבה גבוהה עד שהחמאה והסוכר מתמוססים ומתקבלת תערובת אחידה (לא צריך להגיע לגוון קרמלי, רק להמסה).

מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים בעדינות עד שהם מצופים בתערובת החמאה-סוכר.

מצננים את תערובת השקדים לטמפרטורת החדר.

עיצוב ואפייה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בעזרת הידיים ובעדינות רבה מניחים את ציפוי השקדים על גבי הבצק התפוח בתבנית. חשוב לא לדחוס את ציפוי השקדים כלפי מטה, אלא פשוט לסדר אותו בעדינות כך שיכסה את החלק העליון.

אופים במשך 20-30 דקות או עד שהעוגה תפוחה ויציבה, וכן ציפוי השקדים מקבל גוון זהוב-שחום עמוק.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

סירופ דבש:

בסיר שמים דבש ומים ומחממים עד לרתיחה חזקה.

מנמיכים את גובה הלהבה וממשיכים לבשל את הסירופ עוד 2-3 דקות על להבה נמוכה.

מכבים את האש ומצננים את הסירופ.

קרם וניל ודבש:

בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים גבינת מסקרפונה, דבש, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג ומערבלים במהירות נמוכה-בינונית עד שהכל מתאחד.

מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה. ממשיכים להקציף הכל יחד עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

הרכבת העוגה:

חוצים את העוגה המצוננת ל-2 חלקים במרכזה ומניחים את החלק התחתון על גבי צלחת הגשה.

מברישים ומספיגים את החלק התחתון ב-2/3 מכמות הסירופ.

מעבירים את קרם הוניל לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ ומזלפים תלוליות קרם על גבי החלק התחתון של העוגה.

הופכים את החלק העליון של העוגה כך שהשקדים יפנו כלפי מטה כדי שניתן יהיה להבריש את שכבה העוגה האפויה ביתרת הסירופ.

בעדינות הופכים שוב ומניחים על גבי הקרם המזולף. מהדקים בעדינות רבה.

מצננים במשך 4-5 שעות במקרר להתייצבות מוחלטת ומגישים קר.

bottom of page