top of page

עוגת קצף וקצפת

יוסי לוי ז"ל

Empower
Growth

סרן יוסי (יוסף) לוי, נפל בעת פעילות בלבנון, ביום י"ד בטבת תשנ"ז, 24.12.1996. בן 21 היה בנופלו.

מקום מנוחתו בבית העלמין האזרחי בבני יהודה.

יוסי הותיר אחריו את הוריו ענת ודוד לוי, ואת אחיותיו שלומית ורוני.



אימו של יוסי, ענת, מספרת: את העוגה הזאת יוסי אהב במיוחד. כשהייתי מכינה את העוגה לשבת, בשבתות שהיה יוסי חוזר, הוא היה יכול לשבת ולסיים כמעט את כולה לבד וכל פעם מתלהב כמה היא פשוטה ומיוחדת. כולם ידעו שזאת העוגה של יוסי.

לקריאת הסיפור של
יוסי לוי ז"ל

מצרכים

לקצף:

5 חלבונים

1 ו1/2 כוס סוכר לבן

לבצק:

1 ו½ כוס קמח תופח

2 כפות סוכר לבן

2 חלמונים

¼ כוס שמן קנולה (ייתכן ויהיה צורך במעט יותר)

לקצפת:

2 מיכל שמנת מתוקה

2 כפיות אבקת סוכר

2 כפיות אבקת קפה נמס עלית

לקישוט:

50 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  • מקציפים את חמשת החלבונים והסוכר של הקצף, עד קבלת קצף יציב וקשה.

  • משטחים את הקצף בתבנית, מעל נייר אפייה.

  • אופים אותו בתנור בחום של 100 מעלות, למשך שעתיים.

  • לאחר שנאפה והתקרר, מקלפים בעדינות ובסבלנות את הקצף מנייר האפייה אל מחוץ לתבנית. לא לפחד שהוא נסדק, נשבר ודביק, חלק זה של העוגה נראה כך ולוקח מעט זמן להוציא אותו מהנייר.

  • מכינים את הבצק, אם הבצק מעט יבש אפשר להוסיף לו מעט שמן, *שימו לב שהבצק הינו בצק פירורים וזה אמור להיות מרקמו.

  • משטחים את הבצק בתבנית המקורית ומהדקים.

  • אופים את הבצק על חום של 220 מעלות, למשך עשר דקות בלבד (!), יש להיות זהירים, ולשים ♥ בשלב זה שהבצק לא יישרף בקלות.

  • מקציפים במיקסר את השמנת, אבקת הסוכר ואבקת הקפה נמס עד לקבלת קצפת יציבה.

  • נותנים לבצק להתקרר לחלוטין וכשהוא קר משטחים מעליו את הקצפת.

  • מניחים בזהירות מעל הקצפת את הקצף האפוי.

  • ממיסים בסיר את החמאה עם השוקולד ומזלפים כקישוט מעל הקצף.

bottom of page