עוגת שוקולד סוכריות
אור מנשה אביטל ז״ל
Empower
Growth
אור מנשה אביטל ז"ל נולד בתאריך 19/09/2003,
האח הקטן במשפחה, סקרן וחכם.
אוהב את החיים ויודע להנות מהם ולעשות צחוקים מכל דבר, אופטימי ושמח. מפיץ אור על כל הסובבים אותו.
אור ידע מה נכון עבורו ומה הוא רוצה- ודאג להקשיב לליבו ולכבוש כל יעד שהציב לעצמו ״אל תוותר על עצמך ולעצמך״ .
אור נהרג בשבת השחורה, 7.10.23 בנחל עוז, בן 20 בנופלו.
עוגת השוקולד שמכינים בכל יום הולדת, אור כל כך אהב אותה שהיא נהפכה למתכון המנצח בכל מפגש משפחתי לבקשתו.
לקריאת הסיפור של
אור מנשה אביטל ז״ל
מצרכים
לבלילה של העוגה:
5 ביצים L
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס שמן
3 כפות שוקולית לאפיה
1 כפית נס קפה נמס עלית
1 אבקת אפיה
1 כוס מים פושרים
2 כוסות קמח תופח
לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר
חצי מיכל שמנת מתוקה
1 כף נוטלה
1 אבקת סוכר
לקישוט:
סוכריות עדשים
מגוון סוכריות קישוט לעוגה
אופן הכנה
הכנת הבלילה:
להקציף את הביצים עם כוס סוכר, עד ליצירת קצף תפוח ואוורירי (בערך כ- 8 דקות)
להוסיף בהדרגה יתר המרכיבים.
בזמן הערבוב לשמור שהבלילה לא תצנח.
הכנת הגאנש:
להמיס בפולסים כל פעם 30 שניות ֿאת השוקולד המריר והשמנת, להיזהר לא לשרוף את השוקולד.
אחרי שנמס להוסיף כף אבקת סוכר וכף נוטלה לערבב טוב טוב.
מיד שהעוגה יוצאת מהתנור חותכים לקוביות ושופכים את הגאנש על העוגה.
המטרה שהגאנש יכנס לכל העוגה.
זה הזמן להוסיף סוכריות עדשים כמו שאור אהב.