top of page

פאי פקאן

גיא חסון ז''ל

Empower
Growth

ביום י"ט באב תשס"ו (13.8.2006), יומה האחרון של מלחמת לבנון השנייה, נפל גיא בקרב בכפר עייתה א-שעב. 

בן 24 בנופלו, הובא למנוחות בבית-העלמין הצבאי בהר הרצל שבירושלים. הותיר עם לכתו הורים, אח, שתי אחיות ובת זוג.


פאי הפקאן היא עוגת יום ההולדת שגיא אהב.

לקריאת הסיפור של
גיא חסון ז''ל

מצרכים

חומרים לבצק:

2/3 גבינה 9%

1 וחצי כוסות קמח

175 ג' חמאה


חומרים למילוי:

250 ג' אגוזי פקאן

2 כוסות סוכר חום

50 ג' חמאה

2 כפיות סוכר וניל

2 ביצים


אופן הכנה

להכנת הבצק:

  1. לחמם תנור לחום בינוני גבוה

  2. לערבב את כל החומרים לבצק אחיד.

  3. לשטח את הצק בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

  4. לאפות את הבצק 1/2 אפייה.


להכנת הפאי:

  1. להוציא את הבצק מהתנור.

  2. לפזר את כל אגוזי הפקאן על הבצק האפוי למחצה.

  3. לערבב בסיר על להבה בחום נמוך : 50 ג'חמאה, סוכר וסוכר וניל.

  4. לאחר שהסוכר נמס, להוריד מהאש ולצנן   מעט.

  5. להוסיף לבלילה את הביצים. בכל פעם ביצה ולערבב

  6. לשפוך את כל התערובת על הפקאנים ולאפות בחום בינוני 1/2 בערך.

  7. לבדוק שלא ישרף.

bottom of page