פאי פקאן של הרן
הרן לב ז״ל
Empower
Growth
הרן לב ז"ל נולד ביום ד' בחשוון תשמ"ו, 18.10.1985 בקיבוץ מעין ברוך. הרן שירת בחיל השיריון, כטען קשר בטנק מרכבה בגדוד 53 (פלוגה ג') בחטיבה 188.
הרן נפל ביום 12.8.2006 בקרב באזור הכפר עיינתה, ליד בינת ג'בל שבדרום לבנון, במהלך מלחמת לבנון השניה.
הרן לב ז"ל היה בן עשרים בנופלו. הוא הובא למנוחת עולמים בבית-העלמין בקיבוצו, מעין ברוך והותיר הורים, אח ואחות. לאחר נפילתו הועלה לדרגת סמל ראשון.
הרן מאוד אהב לאכול, כשהוא רצה לאכול משהו מתוק הוא היה אוכל את הפאי פקאן שהיה כה אהוב עליו.
לקריאת הסיפור של
הרן לב ז״ל
מצרכים
תחתית-
2 כוסות קמח
כפית מלח
2/3 חבילת חמאה
1/4 כוס מים
מלית-
כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום
4 כפיות קמח
1/2 כפית מלח
כוס פקאנים קצוצים גס
חצי כוס צימוקים
3 ביצים
2/3 כוס חלב
4 כפיות חמאה
אופן הכנה
את כל המצרכים של התחתית מערבבים יחד ומרדדים דק לצורה של תבנית הפאי.(את הקצוות חותכים)
למלית-שמים את הצימוקים עשר דקות במים חמים, ולאחר מכן מסננים את המים.
בקערה מערבבים את 2 סוגי הסוכר עם הקמח, מלח, פקאנים ואגוזים.
טורפים את הביצים עם החלב ועם החמאה ומוסיפים לקערת הסוכר והאגוזים, מערבבים היטב.
יוצקים את התערובת לבסיס הפאי ואופים בחום בינוני לפחות לשעה, מצננים ואוכלים