קרמבל תפוחים
מרדכי (מוטי) שושן ז"ל
Empower
Growth
סמל שני מרדכי (מוטי) שושן ז"ל נפל ביום כ"א בטבת תש"ם (10.1.1980), בתאונת דרכים קטלנית בדרכו לאירוע משטרתי.
בן 25 היה בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באופקים.
מרדכי הותיר אחריו אישה, בת, אחיות ואחים.
משפחתו מספרת:
ביתו של מרדכי שלא הכירה אותו למדה על אהבתו לתפוחים (המרכיב העיקרי במנה) מסיפורים.
אחד הסיפורים הוא שרגעים לפני הכניסה לאולם חתונתו – נגס בתפוח.
לקריאת הסיפור של
מרדכי (מוטי) שושן ז"ל
מצרכים
לבצק פירורים-
200 גרם קמח
90 גרם שקדים
60 גרם סוכר
מלח
100 גרם חמאה
2 כפות מים
למלית-
1.5 קילו תפוחים ירוקים
100 גרם סוכר דמררה
3 כפות מיץ לימון
2 כפיות תמצית וניל איכותית
קורט קינמון
קורט ציפורן טחון
אופן הכנה
לבצק פירורים :
שופכים למעבד מזון את הקמח, השקדים, הסוכר, המלח וקוביות החמאה וטחונים עד לקבל תערובת פירורים.
מוסיפים את המים ומעבדים בפולסים קצרים. אם התערובת עדיין דקה וחולית מוסיפים עוד מעט מים.
למלית:
מקלפים את התפוחים, מסירים את הליבה וחותכים לקוביות, מעבירים לקערה ומוסיפים סוכר דמררה, מיץ ותבלינים ומערבבים היטב.
מניחים לעמוד כחמש דקות לספיגת טעמים.
בנייה ואפיה :
ממלאים כלי חרסינה אישיים או מרכזיים בתערובת הפירות ומפזרים מעל שכבה יפה וישרה של פירורים.
אופים 15-20 דקות ב - 180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים. מגישים חם.