קינוח
גיא חסון ז''ל
ביום י"ט באב תשס"ו (13.8.2006), יומה האחרון של מלחמת לבנון השנייה, נפל גיא בקרב בכפר עייתה א-שעב.
בן 24 בנופלו, הובא למנוחות בבית-העלמין הצבאי בהר הרצל שבירושלים. הותיר עם לכתו הורים, אח, שתי אחיות ובת זוג.
פאי הפקאן היא עוגת יום ההולדת שגיא אהב.

מצרכים
חומרים לבצק:
2/3 גבינה 9%
1 וחצי כוסות קמח
175 ג' חמאה
חומרים למילוי:
250 ג' אגוזי פקאן
2 כוסות סוכר חום
50 ג' חמאה
2 כפיות סוכר וניל
2 ביצים

אופן הכנה
להכנת הבצק:
לחמם תנור לחום בינוני גבוה
לערבב את כל החומרים לבצק אחיד.
לשטח את הצק בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
לאפות את הבצק 1/2 אפייה.
להכנת הפאי:
להוציא את הבצק מהתנור.
לפזר את כל אגוזי הפקאן על הבצק האפוי למחצה.
לערבב בסיר על להבה בחום נמוך : 50 ג'חמאה, סוכר וסוכר וניל.
לאחר שהסוכר נמס, להוריד מהאש ולצנן מעט.
להוסיף לבלילה את הביצים. בכל פעם ביצה ולערבב
לשפוך את כל התערובת על הפקאנים ולאפות בחום בינוני 1/2 בערך.
לבדוק שלא ישרף.
לקריאת הסיפור המלא של