top of page

קובה סלק

רונן חיון ז''ל

Empower
Growth

רונן נפל בקרב בלבנון ביום י"ז בתשרי תשנ"ח (18.10.1997).

בן 19 היה בנופלו.

הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית-העלמין בנוה הדר, הוד השרון.

רונן הותיר אחריו הורים ושלושה אחים : אייל, אופיר ועוז, אותו לא זכה להכיר, שכן נולד כארבעה חודשים לאחר נפילתו.

רונן חיון ז''ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

לקובות (הבצק,מעטפת):

1.5 כוסות סולת

0.5-0.75 כוסות מים להרגיש לפי הצורך לפעמים ,יש להוסיף עוד מים לאחר שהסולת ספג צריך להיות כמו בצק רך)

2 כפות שמן

חצי כפיות מלח.

כפית אב׳ אפיה


מלוי בשרי-

0.5 ק״ג בשר טחון

1 בצל גדול

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח /פלפל

אופן ההכנה: לטגן הבצל להוסיף את הבשר והתבלינים לבשל תוך כדי הפרדת הבשר שלא יהפך לגוש. לקרר.

מילוי טבעוני-

1 בצל חתוך לקוביות

1 גזר בינוני מגורד

רבע כוס אגוזי מלך קצוצים

2 כפות גרעיני חמניה

1 כף רוטב סויה

1 כפית כורכום

4-5 שיני שום


רוטב-

1 בצל קצוץ

2-3 כפות שמן זית

2-3 סלק מגורד

מים רותחים מלח ,פלפל, מעט לימון וסוכר לקבלת טעם חמוץ מתוק, להוסיף ולטעום עד לקבלת הטעם הרצוי משתנה מאדם לאדם

אופן הכנה

אופן הכנת בצק הקובה:

ללוש הכל יחד עד לקבלת בצק רך.

להמתין קצת ושוב לבדוק אם הבצק רך. (אם הבצק קשה להוסיף עוד מים וללוש היטב).


אופן הכנת המילוי: אפשר מילוי בשרי ואפשר צמחוני

אופן ההכנה מילוי בשרי: לטגן הבצל להוסיף את הבשר והתבלינים לבשל תוך כדי הפרדת הבשר שלא יהפך לגוש. לקרר.


אופן ההכנה מילוי טבעוני: לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף את יתר המרכיבים תוך כדי עירבוב ולקרר מעט.


אופן הכנת הרוטב-

1. לטגן את הבצל עד להזהבה.

2. להוסיף את הסלק המגורד ומים רותחים לתבל במלח ופלפל.


אופן הכנת הקובות-

  1. לוקחים מתערובת הסולת כמות בגודל של כדור פאלפל ליצור גומה מעין קערית ביד. חשוב להרטיב את הידיים יותר קל לעבודה.
  2. למלא בכפית מהמילוי הבשרי או הטבעוני לסגור ולגלגל לכדור. 
  3. להניח על צלחת שטוחה עד להכנת כל הקובות.
  4. להוסיף אותן בזהירות לסיר עם הרוטב להנמיך להבה, לנענע בעדינות את הסיר שכל הקובות יכוסו ברוטב. 
  5. להיזהר משימוש בכף כדי לא לפרק את הקובות .
bottom of page