top of page

קובה סלק שמעון

אלרואי שמעון בן שטרית ז"ל

Empower
Growth

סמ"ר שמעון אלרואי בן שטרית, לוחם איסוף בגדוד 414 בחייל הגנת הגבולות, נפל בכ"ב בתשרי התשפ"ד 7.10.23

בן 20 בנופלו.

אלרואי, בן יחיד ואח ל 3 אחיות, חלם ללמוד גרפיקה ותקשורת חזותית, היה מוכשר מאוד.

ילד זהב וחבר אמת. 

הוא אהב מאוד את אחיניו והקפיד תמיד לפנק אותם. בכל פעם שיצא לחופשה היה קונה להם הפתעות.

כשאלרואי היה מגיע לחופשה, הוא תמיד אכל קובה סלק, זה המאכל שאפיין אותו.
כולם ידעו שאם יש קובה סלק זה סימן שאלרואי מגיע.

לחצו כאן
אלרואי שמעון בן שטרית ז"ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

בצק :
1 קג סולת מנופה
2 כפות מלח

רבע כוס שמן

3 כוסות מים


מילוי:
חצי קג בשר טחון

בצל קצוץ

מעט מלח ופלפל

בצל גדול קצוץ

2 גבעולי סלרי עם העלים


מרק:
3 סלקים חתוכים לקוביות

רסק עגבניות קטן

2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים

מלח, פלפל,

פפריקה מתוקה

מעט סוכר

2 כפיות מלח לימון

אופן הכנה

הכנת הקובות:

מטגנים את חומרי המילוי יחד במחבת גדולה או סיר.

מכינים את הבצק ונותנים לו לנוח חצי שעה.

ממלאים את הקובות - קורצים עיגולים, ממלאים אותם וסוגרים.


הכנת המרק:
מטגנים בצל וסלרי. מוסיפים רסק עגבניות, 2 מהסלקים ותבלינים.

לאחר מכן מוסיפים ליטר וחצי מים, כשהמים רותחים מוסיפים בעדינות את הקובות ומנמיכית את הלהבה.

כרבע שעה לפני סוף הבישול נוסיף את הסלק האחרון לתוך הסיר. 

bottom of page