בשרי
עמית איטח ז"ל
עמית איטח ז"ל נהרגה בתאונת דרכים ביום ה' באדר א' תשפ"ב (06.02.2022)
בת 20 בנופלה.
היא הובאה למנוחות בבית העלמין הצבאי בחדרה.
עמית הותירה אחריה הורים, תמי ואבי, ואחים- עידו ועילאי.
זו הייתה המנה שעמית הכי אהבה לאכול.

מצרכים
חצי ק"ג בשר בקר טחון
פטרוזיליה
2 ביצים
2 בצלים גדולים
חצי כפית פלפל אנגלי
חצי כפית תבלין לקציצות
2 כפות שמן חמניות
3 עגבניות בינוניות
3 כפות של רסק עגבניות
3 כפות של אבקת מרק זך

אופן הכנה
הכנת הרוטב:
לתוך סיר מגרדים בפומפייה את העגבניות, מוסיפים את הרסק, אבקת המרק וכוס וחצי מיים פושרים
נותנים לרוטב לבעבע
הכנת הקציצות:
מכניסים לכערה את הבשר
לוקחים 6-7 ענפי פטרוזיליה ומקצצים ומכניסים לבשר
לוקחים את הבצלים ומגרדים אותם בפומפייה ושופכים לתוך כערת הבשר
מוסיפים שמן, פלפל, תבלין לקציצות ואת הביצים ומערבבים טוב שהכל יתמזג
לוקחים קצת מהבשר ועושים קציצה. עמית אהבה בצורה אובליבית ולא עגולה. חשוב שלא יהיה עבה מדי ולשים לב שהקציצה מתקווצת בטיגון אז שלא תהיה קטנה מדי.
ואת הקציצה מטגנים במחבת בשמן עד קבלת קציצה מעוצבת וטיפה צרובה.
כאשר הקציצה צרובה מעבירים אותה לסיר הרוטב הרותח. חשוב שהסיר יהיה סגור במכסה לאורך כל בישול הקציצות.
לאחר סיום והעברת כל הקציצות לסיר הרוטב ממתינים כ- 15 דקות ומכבים את האש.
לקריאת הסיפור המלא של