הקובניות של אפרת
איתי יהושע ז״ל
איתי היה איש משפחה, לוחם ביחידה המטכ"לית לאבטחת אישים שבחטיבת המבצעים ובנוסף שירת במילואים בחפ"ק אוגדה 36.
איתי היה בחור שאפתן, מצטיין בכל דבר שעשה ונגע. בעל שני תארים.
היה עושה בשקט עבור הזולת, עוזר ודואג ליקיריו גם בזמן הצפוף שהיה לו בין עבודה למילואים.
איתי גידל אינספור סוגי עופות והיה פעיל בכל הקבוצות של מגדלי בעלי הכנף הקיימות בפייסבוק.
גם תוך כדי לחימה, הוא ביקש ממשפחתו לתרום דם, ודאג לבדוק מה שלום משפחתו וחבריו, שיהיו במקום מוגן ובטוח.
איתי נפל ב 7.10.2023 כ"ג בתשרי התשפ"ד בקרבות בקיבוץ בארי.
הותיר אחריו בת זוג וילדה בת 3. בן 36 בנופלו.
משפחתו משתפת על המנה:
״איתי כמו רבים מאיתנו אהב לאכול, בעיקר פחמימות, תמיד ביום שישי לפני שהיה חוזר לביתו ברעננה הוא לא היה מוותר על ביקור אצל דודה אפרת שהייתה מציידת אותו במטעמיה. לאחר נופלו סיפרה שהוא היה מגיע ואוכל את הקובניות בעודן חמות, ואת אלה שהיה לוקח עימו כבר מחסל בדרך.
המתכון משלב את מי שאנחנו כמשפחה, הבית והבצקים.
איתי אהב לבשל גם חלות עם בתו הקטנה בת השלוש ״.
איתי יהושע ז״ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
מתכון לשמונה קובניות
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים
כ- 650 מ"ל מים
1 כף שמן
לפתיחה:
שמן
חמאה / מרגרינה (עדיף איכותית ואם רוצים חלבית או פרווה)
אופן הכנה
לקערה מכניסים קמח, סוכר ושמרים.
לאחר מכן בהדרגתיות מוסיפים את המים כך שכל פעם שופכים מעט מים ולשים עד להיטמעות וסגירה של הבצק.
הבצק צריך להיות מעט דביק, לשים אותו כחמש דק ובסוף מוסיפים את המלח ולשים עוד מספר דקות (לא לדאוג אם הבצק מעט דביק).
נותנים לבצק מנוחה של 5 דק.
מוסיפים את השמן ולשים בשנית את הבצק רק לכדי סגירה.
נותנים לו לנוח כשעה וחצי (בהתאם למזג האוויר).
לאחר תפיחה, בוצעים מהבצק 8 כדורים שווים ושמים למנוחה על משטח משומן.
עם ידיים 'מעט' משומנות, לוקחים מעט מהחמאה ופותחים את כדור הבצק בעדינות (במידה וחסר חמאה לא להסס לשים עוד מעט כך שבכל המקומות יגיע מעט),
סוגרים פרפר ומגלגלים - לא לשכוח שלפני הגלגול ניתן להוסיף עוד מעט חמאה
(ניתן להוסיף בשלב זה שומשום או קצח מעל הקובניות הנחות).
כך מבצעים עבור שמונת הכדורים.
נותנים לקובניות מנוחה של 20 דק' עד להכנסה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
מומלץ לשלב עם רסק עגבניות טרי עם מעט סחוג.