top of page

חביתת ירק

רן ארמן ז״ל

רן הוא השלישי מבין ארבעת ילדינו. אח לגלית לימור וטלי.נולד ברעננה ולמד בית ספר היובל,חטיבת אלון ומחזור ראשון של תיכון מור מטרו ווסט.בצבא שירת במוצב טייבה בלבנון ולאחר סיום קורס מפקדים שרת במוצב דלעת.רני אהב מאד את תפקידו ונלחם לרווחת חייליו ,על מנת שיוכלו לבצע את תפקידם בצורה הטובה ביותר. הכינוי שקיבל מחייליו היה "אבאלה" מה שמאד התאים לו.ב2.2.1997 רני צריך היה לחזור למוצב לאחר חופשה ,מאחר והיגיע מאוחר  לתדריך של עליה וירידה מהמסוק,לא איפשרו לו לעלות למסוק.רני שהבטיח למפקד ששהה במוצב כי יגיע להחליפו לא ויתר. פנה למפקדים ולמ"פ שלו והתחננן שיתנו לו להגיע למוצב.העקשנות שלו השתלמה לו.חיל הורד מהמסוק ורני עלה במקומו.19 בערב,2 מסוקים המריאו אחד למוצב דלעת והשני למוצב בופור.הם חגו באויר ובהינתן האישור להיכנס ללבנון  התנגשו. 73 חיילים מצאו את מותם.רני לא השיג את מטרתו,לא החליף את המפקד שחיכה לו ולא חזר הביתה.

מה מיוחד במנה הזו, ולמה בחרתם: רני מאד אהב לאכל ,וחביתת ירק היתה אוכל פשוט וטעים שאהב להכין.שם את החביתה בפיתה עם הרבה חומוס,חריף וסלט   ולא היה מאושר ממנו.היתה לנו מסעדה, וכשבא לעזור לנו אהב להכין את חביתות  הירק ושניצלים.

רן ארמן ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים קטנים

1 בצל קצוץ

2 כפות קמח

4 ביצים

1/4 כוס שמן

פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה

  • שוטפים ומקלפים את הירקות.

  • מגרדים את התפוחי אדמה והקישואים במגרדת ומניחים בתוך מסננת על מנת שיצאו כל הנוזלים המיותרים.

  • מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, קישואים, בצל, פטרוזיליה, 4 ביצים, 2 כפות קמח, מלח ופלפל.

  • מחממים מחבת גדולה ובתוכה רבע כוס שמן

  • כאשר השמן מגיע לרתיחה מניחים את העיסה בזהירות ובעזרת מצקת. ניתן לבחור את גודל החביתה לפי טעמכם.

  • מטגנים היטב את החביתה על שני צדדיה.

bottom of page