top of page

לביבות עדשים

מנחם יוסף ז''ל

ביום י"ד בסיוון תש"ם (29.5.1980) יצא מנחם עם יחידתו לטיול ברמת הגולן. מסלול הטיול נקבע לנחל יהודיה, חמת-גדר, גמלא והכינרת. כשביקרו בנחל יהודיההתאמן מנחם בקפיצה מצוק סלע למי-הנחל. הוא קפץ וטבע בנחל. בן 19 שנים היה מנחם במותו.

הוא הובא למנוחות בבית-הקברות הצבאי בבאר-שבע. הוא השאיר אחריו אב, אח ואחות.

מנחם יוסף ז''ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

1/2 ק"ג עדשים כתומות

2 בצלים קצוצים דק

4 פלפלים אדומים חריפים יבשים קצוצים דק

חופן עלי קארי קצוצים גס

כפית מלח

חצי כפית כמון

חצי כפית כוסברה טחונה

חצי כפית ג'ינג'ר

שמן לטיגון

אופן הכנה

משרים את העדשים במים כשעתיים מראש.


אח"כ מסננים היטב ומיבשים כשעה.


לוקחים 3/4 מכמות העדשים וטוחנים גס במעבד מזון.


לוקחים חצי מהתערובת הטחונה וטוחנים היטב שוב אבל הפעם לתערובת דקה.


לאחר הטחינה, מערבבים היטב את כל המצרכים ואת כל העדשים הטחונות

ברמות השונות ובנוסף את העדשים השלמות שלא טחנו (כלומר עדשים לא

טחונים, עדשים טחונים דק ועדשים טחונים גס).


מהתערובת יוצרים קציצות עגולות ודקות, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים

היטב משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים על גבי נייר סופג.


טיפ! אם הקציצה מתפרקת אפשר להוסיף לתערובת כף קמח לשם היציבות.

אבל אם מקפידים על כל השלבים אין סיבה להוסיף קמח.

bottom of page