מוקפץ טופו (או עוף)
גיל דניאלס ז״ל
גיל נולד ביום כ"ו באדר א' תשמ"ט (3.3.1989), בנם של מזל (מוזל) ויואל. אח לאלעד ואודליה.
גיל היה אדם צנוע, אוהב אדם וטבע, נעים הליכות ,טוב לב עם חיוך רחב , שתמיד היה נסוך על פניו. היה רגיש לזולת, בעל אינטליגנציה רגשית גבוהה שנגע בלבבותיהם של אנשים רבים.
עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, גיל התגייס למילואים, חדור שליחות ומוטיבציה להילחם ולסייע להשיב את הביטחון לתושבי המדינה.
ביציאה השלישית שלו הביתה הציע נישואים לקוראל, אהובתו.
רב-סמל גיל דניאלס נפל בקרב ביום כ"ב בכסלו תשפ"ד (4.12.2023). בן 34 בנופלו, הותיר אחריו הורים, אח, אחות ובת זוג.
גיל היה צמחוני, ומנה זו הייתה אהובה עליו מאד. הוא היה מבשל גם בעצמו והוא שהוסיף את חמאת הבוטנים למנה.
גיל דניאלס ז״ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
כמות ל-4 מנות:
1 כוס אורז מלא (חשוב לסנן ולהשרות במים רתוחים כשעה ואז לסנן שוב). או אטריות שעועית (הוראות הכנה על האריזה)
1 כפית מלח
חצי ראש ברוקולי מופרד לפרחים קטנים ואת הגבעול לחתוך למקטעים בגודל ביס
3 כוסות (300 גרם) שעועית ירוקה טרייה ללא קצוות וחתוכה לגודל ביס (או לחילופים שעועית ירוקה עדינה קפואה חתוכה לחצאים ואז אין צורך לקטום את הקצוות)
3 כפות שמן זית
300 גרם טופו פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ / רצועות פילה עוף
רבע כוס אגוזי קשיו טבעיים
2 כוסות קרם קוקוס
3 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן או דבש
5 כפות צ'ילי מתוק
6 שיני שום קלופים וחתוכים לטבעות או רצועות
4 כפות חמאת בטנים איכות
גי'נג'ר טרי חתוך לרצועות דקות (בהתאם לטעם – לא חובה)
צרור בצל ירוק חתוך לטבעות (לא חובה)
אופן הכנה
יוצקים 2 כוסות מים לסיר בינוני , מוסיפים את האורז המלא וכפית מלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ 30 דקות עד שכל הנוזלים נספגים .
מכבים את הגז , מאווררים את האורז עם מזלג, מכסים שוב וממתינים כ-5 דקות
ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה, חולטים שעועית ירוקה טרייה או קפואה 4 דקות , אחרי 2 דקות חליטה מוספים פרחי ברוקולי . מסננים ומעבירים לקערה.
מחממים 2 כפות שמן במחבת, מתבלים פרוסות טופו /עוף במלח ופלפל שחור ומטגנים כ 3 דקות עד להשחמה קלה, הופכים ומטגנים 3 דקות גם בצד השני. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מוסיפים כף שמן זית למחבת ומטגנים אגוזי קשיו כ- 6 דקות תוך כדי נענוע המחבת, עד שהם משחימים קלות .- מעבירים לקערה קטנה
לאותה מחבת עם השמן הנותר להוסיף את השום הפרוס ורצועות ג'ינג'ר . יוצקים למחבת את הקרם קוקוס ,חמאת בטנים, רוטב סויה , סילאן / דבש וצ'ילי מתוק ומטגנים קלות . מנמיכים להבה ומצמצמים את הטוב 4-5 דקות בבעבוע עדין עד שהוא מסמיך מעט, מתקנים תיבול עם סויה, סילאן או רוטב סויה.
מוסיפים את פרוסות הטופו / עוף המטוגנות לרוטב ומבשלים דקה נוספת על להבה בינונית תוך כדי נענוע המחבת . מכבים את האש.
בצלחת מסדרים מעט אורז או אטריות שעועית , את המוקפץ עם הירקות הירוקים ופרוסות טופו/ עוף, יוצקים 3 כפות מהרוטב על התבשיל , מפזרים קשיו , בצל ירוקה (לא חובה) ומגישים חם.