top of page

מרק שעועית אלי

אלי (אליהו) בהיר ז"ל

אלי (אליהו) נפל בהתרסקות מטוס 'הרקולס' בשל תקלה ביום כ"ב בכסלו תשל"ו (25.11.1975)

בן 30 היה בנופלו.

הובא למנוחת-עולמים על אדמת גבעת-ברנר.

השאיר אחריו אם ואח.


אורנה, בת זוגו של אלי מספרת על מרק השעועית שאהב:  ירושלים הפגישה את אלי עם מטבח שלא הכיר קודם. הרבינו לטייל בעיר ואחד המקומות האהובים היה שוק מחנה יהודה. לא אחת אכלנו צהריים במסעדה המיתולוגית של מנגן, בה התבשל על פתיליות אוכל ביתי-מזרחי בטעם של פעם. אלי אהב במיוחד את מרק השעועית של מנגן. 

משירות המילואים  לפני האחרון כתב לי: נמאס כבר מהמילואים. רוצה לחזור לירושלים, למרק השעועית ולבורקס...

כשחזר מאותו שירות מילואים, הזמנתי כמה חברים והכנתי לכבודו מרק שעועית.

אלי (אליהו) בהיר ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

בצל

גזר

שעועית לבנה

רסק עגבניות

קורט סוכר

מלח

קורט פפריקה מתוקה

מעט שמן קנולה לטיגון

מים

הכמויות ויחסי הכוחות לפי הטעם ומידת הסמיכות הרצויה.

אופן הכנה

משרים את השעועית למשך 12 שעות (עדיף להשאיר במקרר, בעיקר בקיץ).

מקלפים את הבצל ואת הגזר וקוצצים לקוביות קטנות. מזהיבים קלות את הבצל בסיר עמוק עם שמן, מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד 2-3 דקות, מסננים ושוטפים את השעועית, מוסיפים לסיר, מוסיפים פפריקה מתוקה ומים לפי מידת הסמיכות הרצויה. מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כשעה. טועמים ואם השעועית מספיק רכה (אם לא, מבשלים עוד מעט זמן לפי הצורך) מוסיפים רסק עגבניות (לא להתקמצן), מלח וקורט סוכר. מרתיחים שוב, מקטינים להבה ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה.

bottom of page