top of page

דגים מרוקאים נהוראי

נהוראי סעיד ז"ל

נהוראי סעיד ז"ל, נולד ביום כ"א בתמוז תשס"ב (1.7.2002) באופקים.

נהוראי היה תמיד הראשון לעזור ולהתנדב, היה מלא באהבת הארץ.

האור ושמחת החיים שלו היו בולטים מאוד, ''החי בשמחה מקיים רצון הבורא''.

נהוראי התגייס לצה"ל בתאריך 7.12.2021, שירת בחיל רגלים.


סמל נהוראי סעיד נפל בקרב ביום כ"ב בתשרי תשפ"ד (7.10.2023).

בן עשרים ואחת בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באופקים.

הותיר אחריו הורים וארבעה אחים ואחיות.

לאחר נפילתו הועלה לדרגת סמל ראשון.


נהוראי אהב לאכול את הדגים המרוקאים וחיכה להם כל השבוע עד ארוחת ערב שבת. לפעמים אפילו היה מבקש גם בבוקר שבת שיחממו לו.

הדגים סימלו בית, חום.

לחצו כאן
נהוראי סעיד ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

8 יחידות פילה מושט

1 בצל גדול

1 גמבה אדומה

1 פלפל חריף

4 שיני שום פרוסות

צרור כוסברה

4 תפו''א גדולים

1 קופסא של גרגירי חומוס

תבלינים: כורכום, פלפל שחור, מלח, פפריקה אדומה מתוקה, תבלין לדג, כמון.

אופן הכנה

חותכים את הבצל לפרוסות, את הגמבה לרצועות ואת הפלפל החריף לעיגולים.

בנפרד חותכים את השום לפרוסות, מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות.

מטגנים את כל הירקות מלבד השום במעט שמן עד שמשחים.

מוסיפים את השום לטיגון קצר בלבד, לאחר מכן מוסיפים מים וכוסברה קצוצה ואת התבלינים, ולבסוף את פרוסות תפוחי האדמה.

מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד שמתחיל להתרכך, מוסיפים את הדג והחומוס.

מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך כחצי שעה.

bottom of page