top of page

דגים מרוקאים של דוד

דוד חיים שוקרון ז"ל

רב-סרן דוד חיים שוקרון נפל בעת מילוי תפקידו ביום י"ח בסיוון תשע"ז (12.6.2017).

בן 32 בנופלו.

הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בחיפה.

הותיר אישה ובת, הורים ושתי אחיות.


משפחתו מספרת על המתכון: דוד אהב אוכל, והיה אנין טעם רציני! אהב ללכת למסעדות, להביע את דעתו ולנסות כמעט הכל.

מנת הדגים המרוקאים החריפים זו כביכול מנת הבית הרגילה של המשפחה, שאמא שלו, מימי מכינה כל שישי, וזו הייתה המנה האהובה עליו מכל. הוא חיכה לה כל שבוע והתענג עליה בימי שישי.

דוד חיים שוקרון ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

1 עגבניה

1 גמבה

2 פלפל ירוק חריף

2 פרוסות לימון כבוש (או רגיל)

10 שיני שום

1 חבילת כוסברה

כף וחצי פפריקה חריפה

כף כורכום

מלח

מעט פלפל שאטה גרוס

שמן קנולה (בנדיבות)

דג מושט (פילה או חתיכות)

אופן הכנה

מכינים את כל המרכיבים: פורסים את העגבניה לפרוסות, חותכים את הגמבה לריבועים, חוצים לרוחב את הפלפלים הירוקים.

מסדרים את הסיר: מסדרים את פרוסות העגבניה בתחתית הסיר שתכסה את כל התחתית, מפזרים את הגמבה על העגבניה ואת הפלפל הירוק, מפזרים חצי מחבילת הכוסברה על הכל, שמים קצת מלח ופלפל שאטה, ומניחים את פרוסות הלימון.

על כל אלו מסדרים את הדגים שיהיו מפוזרים בכל הסיר, ממליחים, מפזרים את הכוסברה שנותרה על כל הדגים, שמים את כל התבלינים, מוסיפים שמן בנדיבות וממלאים את הסיר במים עד שמכסים את הכל.

מבשלים את הסיר כשעה ואוכלים עם חלה טעימה! 

bottom of page